logotype

Dirigent

 

Sinds juni 2012 staat het UBE onder leiding van Joost Geevers.

Na zijn studies muziekregistratie, trombone en hafabradirectie te hebben afgesloten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde Joost Geevers daar orkestdirectie. Zijn leraren waren Jac van Steen, Kenneth Montgomery en Lucas Vis.
Al tijdens zijn opleiding werkte Joost Geevers veelvuldig als dirigent. Zo was hij in 2004 assistent van Hans Leenders bij het Nederlands Studenten Orkest en dirigeerde hij een ensemble van het Residentie Orkest bij de opening van het Paard van Troje in Den Haag. In 2005 dirigeerde hij muziek van Theo Verbey en Kees van Baaren in de kamermuziekserie van het Residentie Orkest.
In juni 2006 dirigeerde hij onder andere concerten met Slagwerkgroep Den Haag en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium, alsmede een concert tijdens Dag in de Branding met werken van onder andere Richard Ayres en Guus Janssen.
Verder dirigeerde hij in de Nederlandse premières van Ives’ Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie. Dat eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, o.a. in de prestigieuze zaal Cité de la musique in Parijs.
Joost Geevers schuwt de diversiteit niet. Hij was assistent en plaatsvervanger van Lucas Vis bij een productie van de musical Jesus Christ Superstar. Een jaar later werd hij door hetzelfde gezelschap uitgenodigd om zelf het orkest te leiden bij de productie Feest.
Sinds 2006 is Joost Geevers ook vaste dirigent van het Zuid-Hollands Symfonie Orkest en is voor het seizoen 2008/2009 als dirigent verbonden aan de Ligeti Academie van het Asko/Schönberg ensemble. Sinds juni 2012 is Joost Geevers verbonden aan het Utrechts Blazers Ensemble. 

 

2019  UBE - Utrechts Blazers Ensemble   utrechtsblazersensemble@gmail.com