logotype

Links

Het KOSMU

Het KOSMU is de overkoepelende organisatie van studentenmuziekverenigingen in Utrecht door wie het UBE lange tijd ondersteund is. Meer informatie over het KOSMU vind je op hun website.

Andere orkesten

Het UBE is een klein orkest dat modern klassieke muziek speelt. Hopelijk ben je er inmiddels van overtuigd dat dat de moeite van het proberen waard is, maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer in Het WereldjeTM van de Utrechtse studentenmuziekgezelschappen. Daarom hieronder een overzicht van andere orkesten en koren in Utrecht die misschien iets voor jou zijn.

Kamerorkest Pulcinella
Pulcinella is een nieuw opgericht kamerorkest voor gevorderde amateur-musici. Het orkest dankt zijn naam aan de Pulcinella Suite, het werk van Igor Stravinsky dat op het eerste concert is uitgevoerd. Het geeft aan wat dit orkest graag wil zijn: vernieuwend en ambitieus. De repetities zijn op dinsdag.
http://www.kamerorkestpulcinella.nl

Utrechtse Studenten Bigband Big Mondays
Deze geoliede jazzmachine heeft zijn naam in Utrecht gevestigd als één van de hipste studentenbands sinds 2006. De band is een graag geziene gast op studentengala?s, afstudeerborrels, festivals, culturele zondagen en andere gelegenheden. Het repertoire bestaat uit een spectrum van dansbare swing, opzwepende latin en stampende funk. Bekende klassiekers en moderne hits met spetterende solo's, strakke riffs en herkenbare melodieën. Samen met de prachtige stem van onze zangeres Karen Veenstra maakt Big Mondays elk feest, partij of borrel tot een succes. De Utrechtse studentenbigband Big Mondays staat onder artistieke leiding van Daan Bogers.
http://www.bigmondays.nl

Jazzalike Bigband
Jazzalike speelt, net als Big Mondays en Dekoor, lichte muziek. Hieronder valt zowel moderne als oude(re) jazz, stevige funk en zwoele latin. Maar ondanks dit diverse karakter voert het 'serieuze' bigband repertoire toch de boventoon. Op het moment wordt een nieuwe afdeling van de Bigband opgericht, dus zijn er veel plekken beschikbaar. De repetities zijn op maandag.
http://www.jazzalike.nl

Utrechtse Studenten Cantorij
De Cantorij is een gemengd kamerkoor met ongeveer 28 leden. Ze zingen (voornamelijk religieuze) werken uit alle stijlperiodes, van de Middeleeuwen tot nu. Regelmatig is er een tournee. De repetities zijn op dinsdag, vroeg op de avond (van 17:15-19:30).
http://www.uscantorij.nl

Dekoor Close Harmony
Dekoor is een gemengd koor dat Close Harmony-stukken zingt. Dit kan van alles zijn: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, big-band, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Het koor zingt a capella, of wordt begeleid door een combo dat bestaat uit bas, drum en piano. De repetities zijn op dinsdag.
http://www.dekoor.nl

Het Huisorkest
Het Huisorkest werkt altijd samen met andere kunstvormen, zoals zang, dans, dichtkunst en film. Inzet en enthousiasme zijn de belangrijkste eigenschappen. Repetities zijn op woensdag.
http://www.hethuisorkest.nl

Kunstorkest
Het Kunstorkest, opgericht door Norbert Kunst, is een studentenbarokensemble. Barok is muziek uit de periode 1600-1800, met als bekendste naam Johan Sebastiaan Bach. De dirigent staat niet voor het orkest, maar speelt zelf mee, zoals in die tijd gebruikelijk was. De repetities zijn op dinsdag.
http://www.kunstorkest.nl

Medusa
Medusa is een studentenvrouwenkoor. Op het programma staan klassieke werken, voor vrouwenkoor dus, van de Middeleeuwen tot nu in allerlei genres, van meer en minder bekende componisten. Er is geen auditie, maar wel een stemtest. Repetities zijn op donderdag.
http://www.medusa.studver.uu.nl

Orkest van Utrecht
Het Orkest van Utrecht (OvU) is in 1993 opgericht voor mensen die een vervolg zochten op hun studentenorkest. Het orkest bestaat uit circa 35 gedreven strijkers en blazers. Het OvU repeteert elke woensdagavond in het Muziekhuis Lombok en studeert jaarlijks 2 tot 3 programma's in. Naast de muziek is ook gezelligheid belangrijk.
http://www.orkestvanutrecht.nl

Utrechtsch Studenten Concert
Het USConcert is het Utrechtse Studentensymfonie-orkest. Het is een groot orkest dat naast bekende symfonieën ook regelmatig minder bekende en experimentele stukken speelt. Repetities zijn op maandag. Toelating na auditie.
http://www.usconcert.nl

Utrechts Studenten Koor en Orkest
Het USKO is opgericht om de grote werken voor koor en orkest van Johan Sebastiaan Bach uit te voeren. Dit komt tot uitdrukking in de zogenaamde 'Bach-cyclus': elk jaar speelt het USKO afwisselend de Mattheus Passion, de Johannes Passion en de Hohe Messe. Het orkest heeft echter meerdere projecten per jaar, en tijdens de andere projecten komt een gevarieerd repertoire van werken voor koor en orkest voorbij. Voor het koor zijn geen audities, voor het orkest wel. Repetities op woensdag (orkest) en donderdag (koor).
http://www.usko.nl

Zoroaster
Zoroaster is een studentenstrijkorkest dat voornamelijk 20e eeuwse muziek speelt. De afgelopen twee keer heeft het UBE samen met Zoroaster gezamenlijk het lustrum gevierd, en ook dit jaar gaan we weer samenwerken. Repetities zijn op vrijdag.
http://www.zoroaster.nl

2021  UBE - Utrechts Blazers Ensemble   utrechtsblazersensemble@gmail.com